Érsekvadkert és környéke

Programok és látnivalók

Zöldellő természet, történelmi várak, vadvilág és megannyi programlehetőség

Érsekvadkert több, mint egy vidéki kis település. A Szent Borbála Vendégház pedig több, mint egyszerű szálláshely. Programok egész sorát találja itt az erre járó, akár kapun belül, akár azon kívül, Érsekvadkert területén és a település környékén egyaránt. Nevezetességek, történelmi épületek és természeti értékek kínálnak egész napos élményeket környékünkön. Horgászni, lovagolni és finom borokat kóstolni is van lehetőség, miközben számos program közül választhatunk.

A könnyű megközelíthetőségnek és a vendégház épületegyüttes kialakításának, valamint a 2000 m2-es kertnek köszönhetően nálunk akkor is jól érezhetik magukat, ha inkább csak házon belüli programlehetőségeink közül választanánk.

Programok Érsekvadkerten

A Szent Borbála Vendégház Érsekvadkert népszerű táborozó helyszíne, ahol az évek során gyerekek, felnőttek, a legkisebbektől a korosabb csoportokig mindenki megfordult már. Jól érezték magukat? Egészen biztos, ahogy ez a visszajelzésekből is kiderül.

Ha felmerül igény a csoport számára helybeli programok lebonyolítására, akkor Érsekvedkerten lehetőség van a Templom és a Kálvária meglátogatására, továbbá megtekinthető a Drággfy Kúria és az Emlékház is.

Igény szerint tartunk laskasütést a Faluházban vagy vezetett kirándulást a Derék-Pataki Víztározóhoz a környék növény- és vízi világának megfigyelése céljából.

Programok vendégházunkban

A különböző elfoglaltságok közül nem csak Érsekvadkert különböző pontján és a település környékén, hanem házon belül is számos megvalósítható.

Laska (palóc krumplilángos) sütés, néptánc, íjászat, bőrözés, nemezelés, agyagozás, arcfestés, madarász oktatás.

Kirándulási lehetőségek Érsekvadkert környékén

Helyben a Helytörténeti Gyűjtemény, barokk templom, gyurgyalag-élőhely, horgásztó, túrák a Börzsönyben, Cserhátban, Naszályban. A környék alkalmas csendes erdőjáráshoz, lovagláshoz. Tehetünk egy sétát a közeli Derék-pataki Víztározóhoz, a Nógrádi vár, Drégely vára, Drégelyvár látogató központ, Bánki tó (fürdési lehetőség, a falu határában horgászási, vadászati lehetőség), Gyadai Tanösvény (Szendehely – Katalinpuszta), Balassagyarmat-Nyírjes Füvész és Vadaspark, Balassagyarmat (Palóc Múzeum, Pannónia Motorkerékpár Múzeum), Tereske (XIII. századi templom és Szt. László freskó), Romhány (Rákóczi emlékmű), Csesztve (Madách-kúria), Horpács (Mikszáth Emlékház), Mohora (Tolnay Emlékház), Ipolytarnóc (őslénypark), Hollókő (vár és ófalu, világörökség része), Diósjenő Szabadidőpark, Nógrád Vadaspark. Felvidék, Alsósztregova, Kékkői vár mind könnyedén elérhető szállásunkról.

Alsósztregova – Madách Kastély

Balassagyarmat – Kerékpár Múzeum

Balassagyarmat – Nyírjesi Füvészert

Balassagyarmat – Nyírjesi-tó

Balassagyarmat – Palóc Múzeum

Balassagyarmat – Pannonia Motor Múzeum

Bánki-tó

Cserhát túraútvonalak

Csesztve – Madách Kúria

Diósjenő – Erdei Szabadidőpark

Diósjenő – Királyrét

Drégely vára

Füleki vár

Hollókő

Horpács – Mikszáth Kúria

Ipolytarnóc – Ősfenyők

Katalinpuszta – Gyadai tanösvény

Kékkői vár

Lévai vár

Mohora – Tolnay Klára emlékház

Nógrádi vár

Nógrádszakál – Páris-patak völgye (Palóc Grand Canyon)

Salgótarján – Bányamúzeum

Szanda vára

Szklabonya – Mikszáth emlékhaz

Tereskei templom

Tereske – Szent László freskók

Tereskei tó

Zólyomi vár